Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Det är blandade känslor”

Publicerad: 8 maj 2013, 11:25

Urban Frånberg har varit Boxer-Robert sedan 2000.

En reklamepok är över. När Boxer nu byter koncept blir skådespelaren Urban "Boxer-Robert" Frånberg, 44, av med jobbet. – Det är blandade känslor, tråkigt förstås, det har varit en kul tid, men samtidigt lite skönt – det kan öppna nya möjligheter, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

BoxerBoxer-Robert

Boxer och dess dåvarande reklambyrå Abby Norm föll pladask för Urban Frånbergs röst på castingen för 14 år sedan.

Östersundskillen blev reklamfiguren "Boxer-Robert" i ett av Sveriges mest långvariga reklamkoncept, som startade med första filmen år 2000.

Urban Frånberg kommer ihåg de första inspelningarna i London med glädje. Han har inte bara gjort rösten – han gav även Boxer-Robert rörelsemönstret genom att gå omkring med dioder fästa på kroppen.

Urban Frånberg minns framförallt de första filmerna då han som Boxer-Robert agerade nyhetsankare, med den välbekanta frasen ”Hej, Robert här!”.

– Det var lite kul att åka in och göra de där inspelningarna. Det har också varit en bra inkomstkälla och det är alltid roligt att jobba med rösten, säger Urban Frånberg.

Hur har tiden som Boxer-Robert påverkat ditt liv?
–      Inte något speciellt, faktiskt, eftersom jag inte synts. Det har varit ett bra och kul jobb på det sättet. Men rösten har ju känts igen bland kompisar och på krogen och caféer och så.

Har det funkat bra som partytrick att vara Boxer-Robert?
–      Det är mest mina kompisar som skojat om det och imiterat mig i de sammanhangen.

Vad tror du Boxer och reklambyrån föll för i din röst?
– Det var väl framförallt norrländskan, men också att det är en lite speciell basig röst som sticker ut och som även låter förtroendeingivande.

Urban Frånberg försörjer sig genom skådespeleri och en rad andra småjobb. Han jobbade tidigare många år på Astrid Lindgens Värld och var med i SVT:s julkalender "Tjuvarnas jul" för några år sedan. Nu gör han barnprogrammet "Bröderna Fluff" för TV4.

Att en stadig inkomstkälla nu försvinner tycks inte tynga honom särskilt mycket.

– Jag väntar på nya möjligheter och ser fram emot nya jobb. Det här kan ju öppna upp för annat.

Boxers nya filmer utan Robert har premiär nästa vecka. De görs av Saatchi & Saatchi.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

BoxerBoxer-Robert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.