Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Det är en sjukt bra låt"

Publicerad: 30 mars 2010, 14:41

Australiska Temper Trap ska nu lanseras på bredfront i USA.
Idag släpps den nya videontill låten ”Sweet disposition”. Bakom kameran står svenska regissören Daniel Eskils.


– Jag fick uppdraget genom Partizan i USA. Det har redan gjorts två videos men ska bandet lanseras av Sony i USA och då har man fått en betydligt större budget.

Videon är inspelad i bandets hemstad Melbourne. Daniel Eskils fick ganska fria händer.
– Det är en sjukt bra låt och bandet är väldigt trevligt, men jag tror inte riktigt att de visste vad de ville ha, så jag hade ganska fria händer.

Videon är filmad med en så kallad Phantom-kamera.
– Oftast används den för att visa en bilkrasch eller något annat spektakulärt. Jag använde den för ganska enkla grejer som tomtebloss och när vi sköt iväg grejer med bungyjumprep. Jag ville få en stor effekt med små medel.

Daniel Eskils driver filmbolag ihop med producenten Johan Junker. De har tidigare jobbat med reklamfilm för bland annat Kessels Kramer. Snart har de ett nytt jätteuppdrag på gång.
– Jag ska göra en reklamfilm för ett spritmärke tillsammans med Kessel Kramers nu i april. Det blir den största produktionen för mig hittills med planerade inspelningar både i New York och Prag.

Hur mår musikvideon?
– Den har haft det tufft med betydligt lägre budgetar de senaste åren. Men det är fortfarande en form där man får stor möjlighet att uttrycka sig konstnärligt. Jag tror att den kan komma tillbaka.

Daniel Eskils har tidigare gjort videos åt Those Dancing Days, Boys Noize och Håkan Hellström.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.