Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Det är jätteroligt att Felix vill ha med mig”

Publicerad: 15 februari 2011, 14:14

Värvad – av sin lillebror. Nu berättar Måns Herngren om hur det blir att jobba med Felix på produktionsbolaget FLX. – Felix är fantastiskt duktig på det han gör och jag är väldigt stolt över honom, säger Måns Herngren till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Måns HerngrenFelix HerngrenFLX

Måns Herngren har rekryterats av lillebrorsan Felix till FLX. Foto: Resumé.

Vad kommer du att göra på FLX?
– Först och främst kommer jag att göra reklamfilm, sedan får vi se vad som händer och om det blir något längre.

Det är inte första gången bröderna Herngren är på samma arbetsplats. Många minns tenniskomedin ”S*M*A*S*H”, ”Pentagon” och långfilmen ”Varannan vecka".

Hur känns det att jobba med din bror, Felix?
– Felix är fantastiskt duktig på det han gör och jag är väldigt stolt över honom. Det känns jätteroligt att han vill ha med mig. Vi har jobbat ihop i tjugo år och umgås mycket privat så det är inte direkt så att vi kommer att upptäcka nya konstiga sidor hos varandra.

Måns, liksom Felix, tycker om att kombinera TV, långfilm och reklam och har under åren både vunnit Guldägg och Roy-priser för sina filmer. FLX har utöver sina reklamfilmsproduktioner producerat ”Solsidan” för TV4 och har under våren även påbörjat manusarbetet med filmatiseringen av boken 100-åringen.

– Jag tycker att storleken på produktionsbolaget är väldigt bra, det känns intimt och familjärt utan att det blir för litet.

Jobben låter heller inte vänta på sig, Måns Herngren har redan ett hemligt projekt i startgroparna som precis har avtalats fram.

FLX, som drivs av Felix Herngren och producenten Ylva Axell, representerar sedan tidigare regissörerna Felix Herngren, Frederik Falck, Jakob Ström, Carl Nilsson och den danske regissören Simon Ladefoged.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.