Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Det är som ett skämt”

Publicerad: 14 februari 2013, 11:31

Jessica Bjurström.

Foto: Resumé.

2 av 16 juryordförande är kvinnor i Cannes Lion. Det kommer knappast som en överraskning för Komms vd Jessica Bjurström. – För att vara Cannes är det bra, säger hon uppgivet.


Ämnen i artikeln:

Cannes LionsJessica Bjurström

Sverige har länge drivit på frågan om mer jämställda jurygrupper i Cannes. Men frågan är knappast högsta prioritet för arrangörerna. Att årets fördelning bland ordförandena kan ses som ett framsteg säger det mesta.

– Jag ställde frågan rakt ut i juryrummet på en Cannes rep dinner,och det blev helt tyst. Även om man upplever att vi i Sverige har en bit kvar vad gäller jämställdhet är vi en utopi jämfört med hur det ser ut i världen, säger Jessica Bjurström.

Hon såg ordförandelistan igår och kunde konstatera:  
– Det är som ett skämt.

För Komms del gäller det att fortsätta nominera kvinnor från Sverige, och att fortsätta väcka frågan så ofta tillfälle ges. Under årets festival tänker Jessica Bjurström bland annat dela ut Christina Knights bok "Mad Women" som handlar om framstående kvinnor i reklamhistorier.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.