Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Det här är mycket allvarligt”

Publicerad: 13 september 2012, 07:17

Anders Wallqvist, vd för Nowa.

Arbetsförmedlingen har kringgått lagen om offentlig upphandling i samband med myndighetens kommunikationskampanjer. Nu kräver mediebyrån Nowa, som har ramavtal med myndigheten, Arbetsförmedlingen på 1,6 miljoner kronor.


I går rapporterade Dagens Industri om att Arbetsförmedlingen vid minst två tillfällen gått runt lagen om offentlig upphandling. Detta genom att anlita mediebyråer som myndigheten inte har ramavtal med.

Mediebyråerna Nowa och Carat, som har ramavtal med myndigheten, har gått miste om potentiella medieköp på 25 miljoner kronor.

Nu kräver Nowa Arbetsförmedlingen på 1,6 miljoner kronor i skadestånd.

– Vi har vetat om det här under en längre tid och uppmärksammade felaktigheterna i samband med kampanjerna i våras. Det här är mycket allvarligt, säger Nowas vd Anders Wallqvist till Resumé

Och fortsätter:

– Vi har försökt ha en dialog med Arbetsförmedlingen och uppmärksammat dem om kravet på offentlig upphandling. Vi har velat veta hur de resonerar men inte fått något gehör.

Det var i samband med Arbetsförmedlingens kampanj i början av årsskiftet signerad Gullers Grupp som Anders Wallqvist och hans kollegor fick en förfrågan från media om de var inblandade.
– Det framgår så extremt tydligt i en paragraf att Arbetsförmedlingen måste genomföra en offentlig upphandling. De gör så här för att det är enkelt och det har jag all respekt för. Men det är inte rätt, säger Anders Wallqvist.

Vad hoppas du på för efterspel?
–  Jag hoppas att det leder till att myndigheterna blir mer medvetna om lagen. Vi har uppmärksammat att myndigheter slarvar förut, men inte så tydligt som nu.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.