Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Det här praktsvinet är svårt att inte älska

Publicerad: 18 januari 2017, 10:23

Han plågar djur, kastar urin genom bilfönstret och snor kvinnors trosor. Men i den här reklamfilmen händer något som får tittaren att inse att Coleman F. Sweeney är en god människa.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerReklamfilm

"The World's biggest asshole" är en reklamfilm för organisationen Donate Life som uppmanar allmänheten att bli organdonatorer. Här får vi följa Coleman F. Sweeney, den osympatiske karaktären du kommer att känna igen från verkligheten eller åtminstone den klassiska Hollywood-dragaturgin.

Vi ser honom kissa i en flaska och kasta ut urinen från bilrutan, sno kvinnors underkläder från ett tvätteri, ta godis från småbarn och skjuta grannens hund med en soft air gun. Men så plötsligt...

...dör han, mitt i ett bråk med en servetris. Det visar sig att den svinaktiga karaktären i själva verjet är organdonator. Tittarna får nu se hur hans goda vilja ger människor i nöd livet tillbaka. Den tre minuter långa filmen är sentimental, men inte pekoral. I huvudrollen som den överraskande hjälten ser vi den välkände skådespelaren Thomas Jane som även medverkade i SAS-kampanj i höstas.

Kampanjen riktar sig till unga män och är framtagen av The Martin Agency.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerReklamfilm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.