Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Det har varit en otrolig resa"

Publicerad: 14 augusti 2014, 14:45

Calle Sjönell

Efter åtta år återvänder Calle Sjönell till Sverige. Första mötet med vd:n Annette Gårdö och utmaningen att hjälpa Lowe Brindfors till ett kreativt segertåg igen övertygade stjärnkreatören att flytta hem.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsOgilvyCalle Sjönell

Calle Sjönell börjar som creative director på Lowe Brindfors i november. Han lämnar USA och New York efter åtta framgångsrika år.

– Det har varit en otrolig resa. Nu får jag en möjlighet att komma närmare familjen och jobba för en av Sveriges främsta byråer, säger Calle Sjönell till Resumé.  

Varför blev det Lowe Brindfors?
– Valet var ganska enkelt. Det är en stark kreativ drivkraft för mig att hjälpa en byrå som har en framgångsrik historia, men också en byrå som haft det lite tufft på slutet. När jag träffade Annette Gårdö så var det en driven och smart. När man jobbar som kreatör är partnerskapet väldigt viktigt.

Har du fått många erbjudanden från andra svenska byråer?
– Det kan jag inte uttala mig om.

Det var länge sedan priserna haglade över Lowe Brindfors. Vad ska du göra för att vända utvecklingen?
– Det återstår att se. Jag kommer att träffa alla kunder när jag börjar och med tiden kommer det visa sig vad som behövs.

Åtta år som kreatör i USA. Vad är du mest stolt över?
– Det är tre grejer. Dels att få jobba med min bror Pelle Sjönell på BBH och vinna Titanlejon i Cannes. I andra hand kampanjen "Its get better" för Google Chrome. Under kampanjens gång fick Google mejl från homosexuella personer som skrev att de hade tänkt ta sitt liv, tills de såg reklamfilmen och kom på andra tankar. Det är en sån grej man kan skriva på sin gravsten. Sist men inte minst att få jobba med Steve Simpson på Ogilvy. En av de smartaste kreatörerna som finns som lärt mig otroligt mycket.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.