Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Det känns hoppfullt”

Publicerad: 31 oktober 2011, 14:21

Tidigare i dag höll Saab ett möte för alla fordringsägare, däribland deras byråer. Magnus Valentin, vd på Valentin & Byhr, var där. Han tyckte att det var ett bra möte där nya ledningen gav ett trovärdigt intryck. – Det känns hoppfullt, säger han.


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrSaabLowe BrindforsMagnus Valentin

Som Resume.se berättade tidigare i dag höll Saab ett möte i Vänersborg med alla sina fordringsägare, däribland sina byråer. Magnus Valentin, vd på Valentin & Byhr, var med på mötet.

– Först och främst var det ett bra möte. Det som gav ett väldigt  trovärdigt intryck  var att de två ordföranden och vd:arna för de två  kinesiska bolagen var där med en delegation. De stod där inför hela  församlingen och berättade om sina planer, säger Magnus Valentin och  fortsätter:

– Det gav ett väldigt trovärdigt intryck då jag inte tror att de skulle  ha stått där inför alla dessa människor om de inte menade allvar med sin  plan.

Magnus Valentin tycker även att den plan Saab la fram verkade trovärdig  då han bedömer att de har realistiska förhoppningar för de närmaste  åren.

– De två omständigheterna gjorde att det kändes hoppfullt. Det är ett  antal nålsögon på vägen, men jag tror att utsikterna är goda.

Som Resume.se tidigare har berättat har Valentin & Byhr inte gjort något jobb för Saab sedan april i  år, helt enkelt för att bilmärket inte har kunnat betala för byråns  tjänster.

Hur kändes mötet för egen del?
– Vi har haft samma inställning hela tiden. Saab har varit en tongivande  kund för oss och vi har alltid haft ett bra samarbete med dem.

Hur ser framtiden ut för ert samarbete efter detta möte?
– Det kan jag inte uttala mig om. Vi har en god relation till vår  uppdragsgivare Saab och nu finns det en hyfsat stor portion optimism.  Utsikterna för att producera bilar, sälja och marknadsföra dem har  blivit bättre, men vad det innebär för vår del kan jag inte uttala mig  om, säger Magnus Valentin.

Det var för några dagar sedan som nyheten kom att de två kinesiska företagen Pang Da och Youngman har tecknat en  så kallad avsiktsförklaring om att köpa samtliga aktier i Saab  Automobile. Köpesumman: 100 miljoner euro, vilket är cirka 900 miljoner  kronor.

Saab har också jobbat med Lowe Brindfors, som fortfarande väntar på pengar från biltillverkaren, och Carat, Acne samtStockholm Design Lab.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.