Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Det känns opassande”

Publicerad: 25 april 2013, 10:00

Bilden är ett montage.

Playboys kondomannons i svenska Elle väcker reaktioner. – Det känns opassande. Playboy står för en rutten kvinnosyn, säger Veckorevyns chefredaktör Linda Öhrn Lernström, som inte skulle ha tagit in annonsen i sin tidning.


Ämnen i artikeln:

PlayboyLinda Öhrn

I svenska versionen av tidningen Elle vill Playboy Condoms att de kvinnliga läsarna ska tävla om en resa till Playboy Mansion, där Hugh Hefner huserar. Annonsen består av en helsida med tjejer i bikini. Så här lyder annonstexten:

"Where do you play? Var med och tävla på vår facebook sida om en resa till Los Angeles och legendariska PlayBoy mansion."

En läsare kommenterar annonsen på det här sättet: "Detta känns högst opassande och inte speciellt 2013."

Kondommärket annonserar även i svenska herrtidningen Café, men på bilden syns då en påklädd man med en sofistikerad look, i kavaj och skjorta.

På Playboy Condoms svenska hemsida kommenterar man annonserna så här:
"Från mars, 2013 se upp för våra Playboy Kondomer annonser som finns i Elle Magazine och Cafe Magazine."

Skulle Veckorevyn publicera denna annons?
– Jag kan absolut hålla med läsaren om att det känns opassande. Playboy står för en rutten kvinnosyn och är ett varumärke VeckoRevyn inte skulle vilja förknippas med, säger Linda Öhrn Lernström, chefredaktör och ansvarig utgivare, VeckoRevyn.

John Berglund, vd för Playboy i norra Europa, försvarar annonsen.
– Det är inget medvetet val att ha just lättklädda tjejer och påklädda killar i de här annonserna. Det kommer att komma annonser där tjejerna är påklädda och killarna lättklädda också. Syftet med kampanjen är att öka användningen av kondomer. Vi tycker ändå att vi förmedlar naturliga idéal, utan opererade kroppar, säger John Berglund.

Resumé har sökt redaktionschefen för svenska Elle, Mari Janson, för en kommentar.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

PlayboyLinda Öhrn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.