Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Det modiga varuhuset berör och provocerar

Publicerad: 19 oktober 2017, 14:22

Lina Söderqvist, Sveriges bästa marknadschef i kategorin kläder.

Lina Söderqvist har bidragit till en förändrad riktning för Åhléns. I sin reklam har varuhuset varit konsekventa med sina tydliga ställningstaganden. Nu vinner är hon Sveriges bästa marknadschef i kategorin kläder.


Ämnen i artikeln:

ÅhlénsReklamSveriges Bästa Marknadschef

Lina Söderqvist tillträdde marknadschef på Åhléns våren 2015. Bara under den här tiden har hon märkt stor skillnad på hur folk reagerar på deras kommunikation. Under de 30 månaderna som har passerat har varuhuset skapat flera utspel som berört och provocerat. Från Sveriges äldsta sprinter och modeller i hijab till att utmana normen för hur män och kvinnor klär sig. Ledordet är att Åhléns ska vara ett varuhus för alla vilken också speglas i kommunikationen.

– När vi nyligen lät kunderna stå modell deltog personer med olika etnisk och kulturell bakgrund, några var höggravida, andra bar hijab. Det var yngre, äldre – en salig blandning. Och ingen blev arg. Det kan man jäm- föra med kampanjen ”Nordiska toner” (hösten 2015, reds. anm.) där en av fem modeller hade hijab och jag ck stå i Rapport och prata om det. I går lade vi ut en bild på en tjej som hade hår under armarna, och det var ingen som blev arg – men det har vi sett tidigare exempel på i sociala medier. Alltså vet man aldrig, men vi är redo, säger Lina Söderqvist.

Övriga nominerade i kategroin Kläder:
Maria Sjöstrand, Brothers
Knut Vidar Nilsen, Dressmann
Linda Björk, H&M
Sofie Saberski, Indiska
Johan Hallin, Lindex
Jens Axelsson, MQ

Åhléns byråer
Reklambyrå: Forsman & Bodenfors
Pr-byrå: Modinåkerlind
Mediebyrå: Mindshare

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.