Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Det skakades om i grytan"

Publicerad: 16 april 2011, 06:38

Kreatören Tomas Mankovsky jobbar för tillfället som regissör representerad av Blinkink i London och Folkefilm i Sverige. Han har precis avslutat ett reklamfilmsprojekt och när Resume.se når honom hastar han runt på möten i Amsterdam – men är bosatt i London. – Utlandet är kul, jag kommer nog att flytta hem i framtiden men som det är nu vill jag köra på ett tag till, säger Tomas Mankovsky.


Tomas Mankovsky.

I dagarna lanserades två reklamfilmer för energidrycken Fruit Shoot ”Hydro” som Tomas Mankovsky regisserat för BBH London. När han hittar ledig tid fyller han den med frilansarbete.

– Detta projekt regisserade jag och var inte kreatör på, men ibland sätter jag på mig kreatörsmössan och frilansar på byråer. Jag har bland annat varit på Mother i London, Dentsu, 18 Feet och Rising, säger Tomas Mankovsky till Resume.se.

Vad har du mer på gång?
– Jag har precis regisserat en global tv-kampanj for H&M med inspelning i New York och London. Jag pitchar även på några olika projekt för tillfället så det kommer nog ploppa upp nya filmer till våren och sommaren.

Tomas Mankovsky jobbade tidigare på reklambyrån Fallon, som har sitt säte i London och New York, innan han bestämde sig för att inleda samarbetet med Blinkink 2009. Tillsammans med Samuel Åkesson, parhästen på Fallon, kan Tomas Mankovsky se tillbaka på många uppmärksammade kampanjer, bland annat för Sony. Han och Åkesson avslutade ett projekt för just Sony där kinesiske filmaren Zhang Yimou, Hero och House of Flying Daggers, stod för regin, precis innan han lämnade byrån.

2010 satt Tomas Mankovsky även med i juryn för Guldäggets filmkategori.

– Juryarbete är jättekul, jag har inte hunnit sätta mig in i årets vinnare än
men rent spontant verkar det som att det skakades om i grytan och att några oväntade byråer, projekt och skolor kammade hem priser, sådant gillar vi!

Du har jobbat utomlands rätt länge nu, längtar du hem till Sverige?
– Utlandet är kul, världen är ganska stor ändå. Massa duktiga talanger som man får tillfälle att jobba med och lära av. Det känns mycket bra nu när jag kör egen verksamhet och kan resa omkring hela tiden, samt hälsa på Sverige titt som tätt. Jag kommer nog att flytta hem i framtiden men nu vill jag köra på ett tag till. Jag har varit i London i över sex år men det känns mer som två och ett halvt.

Han fortsätter:

– Jag var på Fallon i över fyra år. Det var toppen, jag lärde mig otroligt mycket men sedan ville jag lära mig lite mer om film. Så jag hoppade av och testade något nytt.

En av filmerna från nya kampanjen ”Hydro”:

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.