Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Det som verkligen betyder något är relationer"

Publicerad: 10 mars 2011, 14:44

Idag är det årets andra Resumébar. Temat är utomhusreklam och under kvällen kommer alla att kunna rösta på ett av sju bidrag. Inför baren kommer Resume.se att prata med personerna bakom kampanjerna. Idag berättar Maria Lundvall, projektledare på Lowe Brindfors, om hur man gör en idé, som kanske låter makaber på papper, vacker.


Ämnen i artikeln:

Resumébar ute

Maria Lundvall. Foto: Resumé.

Var fick ni idén till kampanjen ifrån?
– Coop Konsum ville förtydliga sin hälsoprofil. För oss handlade det om att rida på det försprång som Coop hade inom ekologi och inspirera folk till att äta hälsosammare genom att skapa en lustfylld koppling mellan hälsa och mat. Det var så idén föddes att låta grönsaker föreställa de livsviktiga inre organen. När man bara ser idén på papper kanske den låter en aning makaber men den blev vacker, mycket tack vare Tove Langseths artwork, säger Maria Lundvall till Resume.se.

Vad inspireras du av i livet?
– Ju äldre jag har blivit desto mer har jag förstått att det som verkligen betyder något är relationer. Relationer som ger energi och som inspirerar. Det var roligt att få vara med på den här Coop-resan. Att få göra något som är så viktigt som hälsa till något lustfyllt och roligt och som inte är tråkiga kostcirklar.

Hur inspireras du i ditt jobb?

– Jag inspireras av möjligheten att vara med och skapa förutsättningarna för att få fram riktigt bra idéer. Att se till att den grogrunden finns för kreatörerna. Det är ju ett lagarbete, något som man gör tillsammans i arbetsgruppen och med sin kund.

Arbetsgruppen:

Projektledare: Maria Lundvall/Katarina Nielsen
Ad: Tove Langseth
Copy: Olle Langseth
Strateg: Stig Hoffstedt
Originalare: Anette Söderberg
Creative director: Håkan Engler
Produktionsledare: Stina Grundsell
Art buyer: Ulrika Dalin
Fotograf: Frederik Lieberath

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Resumébar ute

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.