Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Det var som katten!

Publicerad: 2 december 2010, 06:46

Catt Olsson och Bosse Rönnberg återupptar sitt gamla samarbete, nu med Akademibokhandeln som Catt och Co har fått ett stort uppdrag av.


truefalse

Catt Olsson och Bosse Rönnberg återupptar sitt gamla samarbete, nu med Akademibokhandeln som Catt och Co har fått ett stort uppdrag från. (Foto: Björn Elgstrand och Sören Andersson)

Ständigt denne Bosse Rönnberg. Han har dränkts i priser och jobbat med de flesta stora varumärkena. År 2009 var han med och startade Pryce Hosk Associates, en byrå som dock har spruckit i dag. I slutet av 90-talet slog han ihop sina påsar med bland andra Catt Olsson med byrån Collaborate. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, men nu sammanförs de forna reklamkollegerna igen när Bosse Rönnberg blir copy på Catt och Co:s uppdrag för Akademibokhandeln, ett uppdrag som byrån fick reda på att de hade vunnit för bara några dagar sedan.
– Vi är otroligt glada över att ha fått Akademibokhandeln. Det är verkligen bra personer på marknadsavdelning som vill uträtta något med sin kommunikation, och böcker som produkt är också väldigt roligt att göra reklam för, säger Catt Olsson, vd på Catt och Co.

KF Media-ägda Akademibokhandeln har under en längre tid gjort en intern omstrukturering, något som bland annat har resulterat i en ny marknadschef – Cecilia Helsing. Till början av nästa år planerar kedjan att släppa en ny kampanj med sin nyvalda byrå, som också får helhetsuppdraget för bokjätten.
– Varför de valde oss? Jag tror för att vi är duktiga på att ta helheten för ett varumärke, och transportera det genom alla kanaler. På byrån har vi också stor retailkunskap och jag har också jobbat med retail i hela mitt liv på och med flera olika varumärken.

Det låter som ett stort uppdrag?
– Absolut, det är ett omfattande uppdrag, även om jag inte vill gå in på vad det kan röra sig om i pengar.  

Catt och Co som startade 2002 har i dag ett tiotal fasta medarbetare och ett antal frilansare beroende på uppdrag. Under hösten rekryterade s  Kristina Backlund, ad, som har varit verksam i New York under många år.

Bland byråns uppdrag finns i dag stormärken som MQ, Interflora och Valio. Till Akademibokhandeln kopplas Bosse Rönnberg också in som copywriter.
– Vi satt och käkade lunch, och spånade kring vad vi kunde arbeta ihop med, när det här erbjudandet dök upp. Det ska bli väldigt kul att jobba ihop igen, säger Catt Olsson.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.