söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Detta är långsiktigt"

Publicerad: 28 januari 2009, 08:11

Martin Cedergren blir tillsammans med Andreas Ullenius en kreativ ledarduo på Åkestam Holst. Det är ett avsteg från byråns annars totalplatta organisation.

Ämnen i artikeln:

Göran ÅkestamÅkestam HolstMartin CedergrenAndreas Ullenius

PT

Per Torberger


Martin Cedergren ska lyfta Åkestam Holst. I bakgrunden syns Göran Åkestam (till vänster i bild) och Andreas Ullenius. Foto: Sören Andersson.

Det var för ungefär ett år sedan reklambyråns ledning började diskutera hur byrån skulle förändras för att anpassas till sin tillväxt och förändring.

– Det har smugit fram ett behov av lite mer struktur och balans på byrån. Jag tror också att det är bra med ett bredare ledarskap, att det finns fler mellan oss i min ålder och de yngsta medarbetarna, säger Göran Åkestam, vd och copywriter på Åkestam Holst.

Nu har det landat i en lösning där ad Andreas Ullenius bildar ett kreativt ledarpar tillsammans med Martin Cedergren.

– Jag och Martin ska hålla i den kreativa utvecklingen av byrån. Vi känner att vi har blivit så många nu, 55 personer, att det är vettigt med någon typ av kreativ ledning. Vi ska använda vår erfarenhet från de åtta tio år vi har jobbat för att hjälpa de andra kreatörerna att komma framåt, säger Andreas Ullenius.

Rekryteringen av Cedergren har sin upprinnelse i ett kafébesök i höstas. Cedergren var i Stockholm på besök från Amsterdam och tog en fika med Göran Åkestam på Saturnus. När samtalet gled in på framtiden och planer berättade Martin Cedergren att han hade börjat se sig om efter något nytt efter 180.

– Redan när jag flyttade till Amsterdam och AKQA siktade jag på att stanna i två år, även om jag hade tänkt göra det på en och samma byrå. Nu hade åren gått och jag kände mig mätt på staden, säger Martin Cedergren.

Exakt vilka alternativ han övervägde säger han inte, han fick förslag och letade själv, både i och utanför reklambranschen.

Nu är han säker på att han har hamnat rätt. Han går in som delägare i byrån från början, men det handlar inte om ekonomi i första hand.

– Jag tror stenhårt på det här och jag trivs jäkligt bra med människorna. Det är en viktig grundförutsättning, i alla fall för mig, säger han.

Att han blir kvar längre än på de två senaste arbetsplatserna tvekar han inte om.

– Ja, det blir jag, jag har absolut inga andra planer.

– Det är något vi har varit tydliga med från början, det vi gör nu gör vi på lång sikt, säger Göran Åkestam.

– Jag blir trots allt partner, det är ett förtroende man får och något att leva upp till, säger Martin Cedergren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev