Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dialect gömmer datorer på stan

Publicerad: 1 juni 2009, 07:32

Dialect senaste kampanj, signerad Abby Norm, är utformad som en skattjakt. Pappersdatorer på stan, som kan bytas in mot riktiga, ska få folk att förstå att man kan surfa var som helst.


Ämnen i artikeln:

Abby NormDialect

– Vi vill få fler att inse att man lika gärna kan sitta i en park eller på en buss för att utföra ett bra jobb. Vi vill helt enkelt slå ett slag för det mobila kontoret som är tillgängligt var och när man själv vill, säger Caroline Antonsson, marknadschef på Dialect.

Kampanjen, som är framtagen av Dialects reklambyrå Abby Norm, är utformad som en gerillaaktivitet. Pappdatorer har gömts runt om i Göteborg, Lidköping och Karlstad. De som hittar datorerna kan byta in dem till en riktig i Dialects butiker till ett förmånligt pris. Målet är att uppmuntra företagare till distansarbete.

– Vi ville göra något annorlunda för att nå igenom allt brus. Dessutom vill vi se vilka olika typer av social media som vi kan använda oss av. I den här kampanjen sammanfogar vi bland annat Twitter, Facebook och Youtube, säger Caroline Antonsson.

Budget för kampanjen är 500 000 kronor.

– Vi har använt delarna var för sig tidigare men inte i kombination. Det ska bli intressant att se vad det ger. Vi startar det hela med pr-aktiviteter idag. Sedan kommer vi bland annat filma de som letar och de filmerna kommer att läggas upp på vår kampanjsajt. Dessutom har vi ett tiotal personer som twittrar om kampanjen.

En av dem som twittrar är Dialects reklamfigur Johnny.
– Johnny agerar draglok till eventet genom att han bland annat twittrar om det och skapar facebookgrupper. Och vi driver trafik till detta via dialect.se där en puff ligger upplagd, säger Andreas Morne, vd på Abby Norm.

Kampanjen pågår totalt i tre veckor. Gerillaaktiviteten med pappersdatorerna sker endast denna vecka. Datorerna kommer att placeras ut på torg, parkbänkar och i busskurer.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Abby NormDialect

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.