Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Diamantboll-vinnaren i kampanj för hjärthälsa

Publicerad: 13 november 2012, 06:39

Lotta Schelin.

Foto: Pressbild.

Anfallsspelaren Lotta Schelin, som i går vann Diamantbollen för andra året i rad, kommer under devisen "Make a healthy heart your goal" hjälpa Hjärt-Lungfonden.


Ämnen i artikeln:

Hjärt-Lungfonden

– Jag har spelat fotboll ända sedan sexårsåldern och vet hur viktigt det  är för hälsan att motionera och idrotta. Därför hjälper jag gärna till  med att sprida budskapet i den mån jag kan, säger Lotta Schelin i en  kommentar.

Den svenska landslagsspelaren och dubbla Diamantboll-vinnaren, som  spelar för franska Olympique Lyonnais, ska under devisen "Make a healthy  heart your goal" hjälpa Hjärt-Lungfonden, Svenska Fotbollförbundet,  UEFA och World Heart Federation att sprida budskap kring flickors och  kvinnors idrottande och hjärthälsa i samband med EM i damfotboll nästa  sommar.

– En stark personlighet och förebild inom idrotten är precis vad vi  behöver för att se till att kvinnor i alla åldrar agerar för sin  hjärthälsa. Med Lotta Schelin som ambassadör kan vi nå målen, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden i en  kommentar.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Hjärt-Lungfonden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.