Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Diesels kampanj kan stoppas

Publicerad: 1 juli 2010, 19:32

Diesel, som förra veckan vann Grand Prix i Cannes Lions Outdoor-kategori med sin ”Be stupid”- kampanj har blivit hyllad världen över. Men den har även stött på patrull, och nu vill brittiska övervakningsinstansen, ASA stoppa kampanjen.


Ämnen i artikeln:

DieselASA

Diesels senaste kampanj – ”Be stupid”, kan ha varit för dum, och brittiska övervakningsinstansen, ASA vill nu stoppa kampanjen.

Kampanjen bygger på temat ”Smart may have the brains but stupid has the balls, be stupid” och kampanjen har synts i bland annat utomhusenheter, print och på webben.

I förra veckan vann kampanjen Grand Prix i Cannes Lions Outdoor- kategori, och har blivit hyllad världen över.

Men ASA, brittiska övervakningsinstansen har tagit emot 33 anmälningar, där anmälarna menar att annonserna inte är lämpliga för ungdomar, att budskapet är kränkande och att det uppmuntrar asocialt beteende.

ASA, som vill stoppa kampanjen, menar att annonserna visserligen inte visar ”full frontal nudity”, men att de är olämpliga för barn och kan uppfattas som gravt kränkande av vuxna.

Diesel försvarar kampanjen och manar att bilderna visar ”starka kvinnor” och att annonserna vill uppmuntra till att leva sitt liv ”less ordinary”, skriver tidningen Market.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

DieselASA

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.