Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Digital teknik för reklam på bio är skattepliktig

Publicerad: 20 december 2007, 14:22

Regeringsrätten har i en prejudicerande dom beslutat att reklam på bio som visas med hjälp av digital teknik ska vara skattepliktig. Beslutet ändrar därmed förhandsbeskedet till SF Bio från Skatterättsnämnden.


Beslutet i Regeringsrätten innebär att det inte spelar någon roll vilken teknik SF Bio använder för att överföra reklamfilm till projektorn i biosalongen.

Både deras tidigare variant där reklamfilmen är inspelad i fotografisk teknik och den nya där reklamfilmen överförs till en projektor med hjälp av digital teknik är skattepliktiga enligt beslutet.
Enligt Regeringsrätten saknar skillnaden i det sätt som reklamfilmen förs över till projektorn betydelse för bedömningen av skatteplikt för reklam.

Rätten var dock inte enig. Ett regeringsråd ansåg att Skatterättsnämnden beslut om att det nya digitala systemet föll utanför ramarna för tillämningsområdet i lagen om skatt på annonser och reklam, RSL.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.