Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Digitala kreatörer startar nytt produktionsbolag

Publicerad: 9 februari 2015, 10:20

Mattias Ottosson och Christian Hammar

Christian Hammar, tidigare kreatör på Jung Relations, drar igång det digitala produktionsbolaget Wolfmother Co. tillsammans med Mattias Ottosson, som senast arbetade som kreativ utvecklare på Your Majesty i New York.


Det nya produktionsbolaget Wolfmother Co. ska hjälpa reklam- och pr-byråer att bygga digitala upplevelser. I första hand genom att hitta en brygga mellan den digitala och fysiska världen.

– Vi vill hjälpa byråer genom att skapa snabba prototyper som visar att idén faktiskt går att   genomföra – för att sedan producera en skarp version. Det är ungefär på samma sätt som   en arkitektbyrå jobbar, istället för att visa 5 CAD-ritningar så gör de fysiska modeller för att   visualisera hur det kommer se ut och fungera, vilket gör att det blir enklare för människor att   förstå, säger Christian Hammar i ett pressmeddelande.

Christian Hammar har tidigare arbetat på bland annat Jung Relations och Tesch i London med kunder   som Absolut, Sony Ericsson, Lux, P&G och Xbox. Han träffade Mattias Ottsson under sin tid på   Jung. Mattias Ottosson har sedan dess jobbat på Your Majesty i New York med kunder som Bentley,   American Express, New York Times med flera.

– Att styra fysiska saker via internet låter som en fluga men har faktiskt funnits ganska länge,   men det har förfinats, blivit smartare och framförallt mycket billigare. I dag   kan du styra i princip vad som helst via internet. Vi gjorde vår första installation för Sony   Ericsson 2011, men det har hänt så mycket sedan dess. Just nu bygger vi en interaktiv   maskin för ett nytt ölmärke, kommenterar Christian Hammar.

Wolfmother Co. kommer inte bara jobba med digitala installationer.

– Vi brinner för väl   genomförda produktioner, vare sig det är en hemsida, en app eller en maskin. Det är alltid   kul att få skapa en bra produkt, säger Mattias Ottosson i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.