Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Digitalt skräp blir värme för hemlösa

Publicerad: 24 april 2012, 06:45

TWBA och Svensk Fjärrvärme vill hjälpa de hemlösa i landet. I kampanjen Vi värmer varandra omvandlas allt digitalt material som slängs i papperskorgen på skrivbordet till kilowattimmar. Värmen går uteslutande till Riksförbundet Sveriges Stadsmissioner.


Ämnen i artikeln:

TBWA

Enkelt förklarat innebär kampanjen att en  användare kan ladda ned ett program på webbplatsen  www.vivarmervarandra.se som känner av hur mycket megabyte användaren  slänger i sin papperskorg.

Informationen omvandlas sedan till  kilowattimmar, vilket uteslutande går till Riksförbundet Sveriges  Stadsmissioner för att göra livet drägligare för landets hemlösa.

Användaren kan också, med hjälp av programmet, se hur mycket digitalt skräp som slängs och hur mycket värme detta har genererat.

Svensk  Fjärrvärme hoppas öka förståelsen och kunskapen om vad fjärrvärme är  för något genom kampanjen. Det vill säga ytterst handlar fjärrvärme just  om att tillvarata resurser som annars skulle riskera att gå till  spillo.

Arbetsgrupp TBWA;
Robert Schelin, Projektledare
Håkan Engler, Planner
Kalle Håkansson, Copywriter
Arvid Wennel, Art Director
Ulrika Sörensen, Produktionsledare

Produktionsbolag:
Dempsy.

Uppdragsgivare:
Annika Johannesson och Annette Sjöström – Svensk Fjärrvärme

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TBWA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.