Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Digitas LBi får ny Sverige-vd

Publicerad: 25 september 2014, 15:43

Pierre Renhult

Den digitala kommunikationsbyrån DigitasLBi har tillsatt en nordisk ledning, vilket bland annat innebär att Pierre Renhult blir ny Sverige-vd.


Ämnen i artikeln:

DigitasVolvo Cars

- Han förstår de digitala möjligheterna och utmaningarna och har hjälpt till att ta säkerställa att våra tjänster spänner över hela det digitala spektrumet, säger Bettina Sherain, chef för Digitas LBi Nordics i en kommentar.

Pierre Renhult har varit chef för verksamheten i Göteborg under de sista tre åren, vilket är byråns största nordiska kontor med 100 anställda.

Han har också varit Client Partner för Volvo Cars och därmed ansvarig för kampanjen för nya Volvo XC90, vilket bland omfattar en global kampanjsajt, e-handel på 29 marknader och virtuell provkörning via Oculus Rift.

- Jag är naturligtvis mycket stolt över att få möjlighet att gå i spetsen för ett lag som kan konkurrera med de bästa i branschen på en internationell arena, säger Pierre Renhult i en kommentar.

Digitas LBi har idag en mix av globala kunder inom B2B och B2C.

Pierre Renhult ser ett stort behov av personer som kan jobba både "brett och agilt".

- De måste kunna greppa såväl analys och kommunikationskoncept som teknik och distribution och samtidigt förstå samspelet mellan betalda, ägda, förtjänade och experimentella kanaler, säger han in en kommentar.

Digitas LBi har idag 250 digitala specialister i Norge, Danmark och Sverige.

Nu skapar man också en nordisk enhet för att stärka det nordiska samarbetet och lättare sätta ihop team som kan lösa specifika problem för kunderna.

- I dialogen med våra kunder upplever vi att trovärdig rådgivning och genomförande av åtgärder kräver ett bredare utbud av specialister inom såväl strategi och kreativitet som teknik och media – allt i nära samspel, säger Bettina Sherain i en kommentar.

Digitas LBi har 7 000 medarbetare på 40 kontor i 25 länder.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

DigitasVolvo Cars

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.