Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dina Försäkringar till Ruth

Publicerad: 9 februari 2012, 08:08

Ruth tar hem kunden Dina Försäkringar.
– Vi är heltända på uppdraget, säger Erik Wünsche, projektledare på Ruth.


Det var i höstas somgick Dina Försäkringar ut i pitch, styrd av de nya riktlinjer för byråupphandling, med Max Apéria som byråvalskonsult.

Nu står det klart att Ruth tar hem uppdraget.

Sakförsäkringsmarknaden i Sverige domineras av fyra stora bolag som dock består av runt 30-talet namnkunniga bolag.
Dina Försäkringar är störst på landsbygden och i en utmanarposition då man idag är landets sjätte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar och har en premievolym på 1,6 miljarder kronor.

Nu siktar man på att även bli större i tätbygden.
– Dina Försäkringar behöver en byrå som kan hantera ett varumärke ur alla aspekter. Vi har ambitiösa planer att också växa i storstäder och står inför ett omfattande kommunikationsarbete, säger Eva Sörbom, marknadschef på Dina Försäkringar.

Ruth bytte nyligen vd, från Mattias Brandt, till Annika Carstedt. Bland kunduppdragen på byrån som har tjugo-talet anställda finns Alcro Färg, Volkswagen Transportbilar, Svenska Spel, Ramundberget, och nu också Dina Försäkringar.
– Dina Försäkringar har en fantastisk potential som ett alternativ i en likriktad bransch. Vi är heltända på uppdraget, säger Erik Wünsche som är projektledare på uppdraget hos Ruth.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.