Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Djurfoderföretag tvingas betala för kaxig reklam

Publicerad: 3 september 2008, 08:33

Hovrätten har beslutat att Hill´s Pet Nutrition Incorporated och Kruuse Svenska AB ska betala varsitt vite till staten sedan de fortsatt att använda meningar om smakgaranti i sin reklam trots att Marknadsdomstolen sagt nej.


Enligt Hovrätten ska de båda företagen betala 400 000 kronor vardera i vite till staten. Detta sedan de brutit mot ett förbud i Marknadsdomstolen att använda vissa påståenden som till exempel ”100 procent smakgaranti” i sin marknadsföring av djurfoder. Företagen har också brutit mot förbudet att använda jämförande reklam i sin marknadsföring utan att ha kunnat bevisa att de är det bättre valet.

Domen föll till konkurrenten Royal Canin Sveriges fördel och förutom de 400 000 kronorna ska de båda företagen också betala Royal Canins rättegångskostnader.

Efter domen i Marknadsdomstolen ska de båda företagen ha publicerat annonser med liknande påståenden ibland annat Hemmets Journal, Hundsport och i reklammaterial riktat direkt till återförsäljare.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.