Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Doberman-grundare får näringslivsmedalj av Désiree

Publicerad: 10 april 2013, 14:23

Lisa Lindström står näst längst till höger. Alf Tönnesson står längst bak i mitten.

Foto: Pressbild.

Lisa Lindström mottog igår Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för framstående entreprenörskap i och med utvecklingen av bolaget Doberman. Detsamma gjorde Alf Tönnesson, grundare och ägare av International Masters. Medaljerna överlämnades av prinsessan Désiree vid Riddarhuset i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Lisa Lindström

Kungliga Patriotiska Sällskapet tilldelar Näringslivsmedaljen till ett tiotal personer varje år.

Medaljerna  går till sådana som med "ägarinflytande skapat och utvecklat företag –  och därmed arbetat för ett bättre Sverige", vilket sällskapet själva har  gjort sedan 1772 då Gustav III skrev under stadgarna.

Syftet med medaljerna är inte bara att hedra mottagaren, utan även att inspirera andra till att genomföra en liknande resa.

Dobermans grundare, Lisa Lindström, är en av de som har tilldeats 2013 års medaljer.

Hon har ägnat de senaste tretton åren åt att bygga upp och utveckla  verksamheten – Doberman utvecklar och designar digitala tjänster och  arbetar bland annat med SVT Play.

Bolaget har idag 50 anställda och omsätter cirka 58 miljoner kronor per år.
– Det känns ovanligt men väldigt roligt att få Näringslivsmedaljen, säger Lisa Lindström i en kommentar.

Hon drivs av en vilja att göra tjänster som berör:
–  Vi har en interaktiv kultur och behållit den trots att verksamheten  växer. Vi är angelägna att designa, utveckla och påverka tjänster som  berör många, säger Lisa Lindström i en kommentar.

Alf Tönnesson är en ytterligare pristagare.

Han  är grundare och ägare av International Masters Publishers. Han har  byggt upp förlagsverksamheten under 40 år och har bland annat utvecklat  receptsamlingen Mästerkocken, som idag har över 3 miljoner medlemmar  enbart i Norden.

Han har också köpt på sig verksamheten genom åren.  Hela bolagsstrukturen omsätter idag över 1,9 miljarder kronor, varav 400  miljoner kronor i Sverige.

Verksamheten har 835 anställda.
– Det känns överraskande och hedrande. Jag är en föga publik person, så det hade jag inte väntat mig, säger Alf Tönnesson.

Han berättar också att det var en slump att han började inom förlagsvärlden.

–  Som ung studerande började jag på en annonsbyrå, fick uppdrag som  konsult till ett förlag, anställdes på förlaget för att förändra  tidningarna, varefter jag startade mitt eget förlag, säger Alf Tönnesson  i en kommentar.

Övriga mottagare av Näringslivsmedaljen:
Torbjörn Bäck o Thomas Karlsson, GeKås Ullared
Fernando Di Luca, Gruppi Di Luca
Martin Gren, Axis
Max Hansson, PayEx
Peter Hägg, Somas Instrument
Margareta och Tommy Malmsten, M Malsten
Gudrun Sjödén

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Lisa Lindström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.