Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Doberman-höjdare: ”Okej att komma in med brutet revben”

Publicerad: 20 september 2013, 12:30

Resumé har precis dragit igång ”#baramänniska. Dobermans affärsutvecklingschef, Magnus Bergmark välkomnar initiativet: – Jag hoppas att det leder till att det är okej att också må dåligt psykiskt, säger han. Byrån har arbetat med en gyllene triangel ända sedan dess start.


Ämnen i artikeln:

#baramänniska

Doberman arbetar efter principen balans mellan lönsamhet, välmående och  kvalitet.

Ingenting får offras på bekostnad av det andra. Vem som helst  ska våga prata öppet om både fysiskt och psykiskt lidande på byrån.

– Om  man befinner sig i en konkurrerande kultur är det ofta lite tufft att  komma in med brutet revben eller liknande när man håller på med en  motionssport. Men man får inte sätta sig ned och gråta över något som  man exempelvis har blivit chockad över, säger Magnus Bergmark.

Byrån  har under årens lopp hamnat i flera situationer där människor har lyft  upp att man mår dåligt och inte kan utföra sitt jobb lika bra som  tidigare.

Doberman agerar så fort det går.
– Vi slussar in personen  till vård och i vissa fall har det gått över till en sjukskrivning eller  att man arbetar deltid, säger Magnus Bergmark.

Han uppger att man i så gott som samtliga fall har kunnat åstadkomma en snabb rehabilitering.

Magnus  Bergmark tror att just kreativa yrken är särskilt utsatta eftersom det  är lätt att dras med i jobbet och då kan det bli svårt att kontrollera  sitt eget engagemang:

– Man kommer in i flow och det går bra och man  märker inte att man bränner ljuset i båda ändarna. Det är det ingen som  tjänar på, säger Magnus Bergmark.

Han berättar också han är trebarnsfar och märker att samhället har ett tabu mot att våga visa sig svag.

– Min  nioåring vill inte gå till skolan om det syns att han har gråtit. Det  här är något som kommer in tidigt i vår utveckling, säger Magnus  Bergmark.

Han tror också att det är viktigt att involvera  medarbetarna i olika beslut så att man verkligen känner sig delaktig och  inte besluten fattas över ens huvud.

Doberman har exempelvis spikat utvecklingsdagar tre gånger per år.
Kulturen bygger på att man ska våga berätta om man mår dåligt.

– Vår triangel skrevs in vid grundandet av byrån redan för tio år sedan, säger Magnus Bergmark.

Tjänstepensionsbolaget Alecta utsåg Doberman till bästa arbetsplats år 2007.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

#baramänniska

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.