Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dolda budskap visar problemen med psykologisk misshandel

Publicerad: 29 december 2016, 14:23

Annonsen på avstånd (t.h.) och inzoomad.

Psykisk misshandel är svårare att uppräcka än fysisk. Det uppmärksammar brittiska Women's aid i en ny kampanj.


Women's aids julkampanj riktar strålkastaren mot en typ av misshandel som ofta drabbar kvinnor, men som kan vara svår att upptäcka för omvärlden. En kärleksfull fasad kan själva verket dölja psykologisk terror som är väldigt nedbrytande för den drabbade. Genom en serie utomhusannonser vill de visa att ord kan göra ont på samma sätt som knytnävar.

Annonserna är skrivna med suddig svart som innehåller positiva buskap i stil med "You must know that I love you". Men den som tittar närmare ser ett alternativ meddelande: "No one will ever love you" (se bild ovan). En annan annons lyder "You have no idea how great you are (I'll make you question who you are)".

Syftet med kampanjen är att stoppa våldet i hemmen som blir vanligare under julhelgerna.
– Fysiskt våld kommer ofta i ett senare skede i en destruktiv relation. Det som kommer först är det systematiska nedbrytandet av den drabbades självkänsla och självständighet, vilket sker bit för bit, säger Women's aids vd Polly Neate i en kommentar till Adweek.

Byrån som ligger bakom är WCRS.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.