Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Doldisen som castade Årets reklamfilm

Publicerad: 25 oktober 2013, 12:03

Catarina Ramstedt.

Catarina Ramstedt är doldisen inom reklamfilmsbranschen som castat karaktärerna till ”Paris”. Filmen vann pris för bästa reklamfilm på Roygalan i onsdags. För Resumé berättar hon om streetcastingen och hur hon hittar karaktärer ute på stan.


Ämnen i artikeln:

RoygalanCallboy

I onsdags avgjordes Roygalan där reklamfilmregissörer och produktionsbolag prisades.

Vinnaren i kategorin bästa reklamfilm blev Callboy:s "Paris" för Adressändring. Karaktärerna i filmen castades alla av Catarina Ramstedt – doldisen i branschen som hittar reklamfilmskaraktärer genom streetcasting. Sedan 14 år tillbaka driver hon företaget Fröken Casting.

Hur känns det att ”Paris” tog hem priset för bästa reklamfilm?
– Det känns helt fantastiskt! Jag fick en adrenalinkick när vinnaren presenterades. Jag har jobbat mycket med Max Vitali som regisserat filmen. Han är en av de regissörer som tycker om att jobba med street casting i sina filmer. Det är så olika med det där, vissa vill hellre använda sig av skådespelare, säger Catarina Ramstedt till Resumé.

Hennes jobb går ut på att hitta unika personligheter, ofta utifrån en beskrivning om vad regissören söker för karaktärer. Catarina Ramstedt castar genom att ge sig ut på ställen där hon tror att sådana personer kan röra sig.

– Ibland är jag i Stockholm city och letar, ibland på nattklubbar, gallerior eller i butiker.

Hon försöker alltid hitta människor som själva ligger nära de karaktärer som efterfrågas i reklamfilmen. Den blonda killen i reklamfilmen "Paris" hittade hon i en mataffär där han jobbade extra.

Vad brukar du få för reaktioner när du går fram till människor på gatan?
– De allra flesta blir glada och väldigt smickrade över att bli tillfrågade. Jag ser ofta direkt på en människa om det är rätt. Det tar bara några sekunder.

Catarina Ramstedt jobbar med ett flertal produktionsbolag och har, utöver Callboy:s "Paris", castat reklamfilmer för bland annat Lotto, PwC, IKEA, Harry Boy och Pressbyrån.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

RoygalanCallboy

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.