Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Doldisen som tjänar mest i reklambranschen

Publicerad: 19 november 2018, 13:59

Foto: Montage (Andreas Elgstrand)

Säger namnet Tae Kyung Kim dig något? Cheil Nordics vd är den person som tjänar mest i reklambranschen. Det visar Resumé lönekartläggning. Hela listan på 90 personer kan du ta del av på Resumé Insikt.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerReklam

Cheil Nordic etablerades i Stockholm 2013 med kontor i Kista. Den Samsungägda byrån har närvaro på 41 markander, inklusive affiliates. I Sverige har byrån omkring 30 anställda. Verksamheten omsatte 127 miljoner kronor i det senaste bokslutet med ett rörelseresultat på 16 Mkr.

Tae Kyung Kim har varit vd för Cheil Nordic sedan starten. Hennes uppdrag i Stockholm handlar främst om det täta samarbetet med Samsung, som i dagsläget står för 90 procent av byråns intäkter. Hon ska förvalta och implementera Samsungs övergripande strategier på den nordiska marknaden.

Inriktningen på den svenska marknaden handlar främst om retail och digital marknadsföring.

Det här är en del av en större lönekartläggning, som finns i sin helhet på Resumé Insikt. Där har vi samlat lönerna för 90 vd:ar, ägare, grundare och kreativa chefer i reklambranschen. För att ta del av hela listan behöver du teckna en prenumeration på Resumé Insikt.

Prova Resumé Insikt i 30 dagar

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.