Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Don Draper” hjälper till med skatteåterbäringen

Publicerad: 28 december 2016, 10:13

Mad Men-skådisen Jon Hamm är talesperson för skatteplaneringsföretaget H&R Block. Nu har hans första reklamfilmer börjat sändas.


Ämnen i artikeln:

ReklamMad MenReklamfilm

För den svenska publiken är Jon Hamm kanske mest känd för sin gestaltning av den beryktade och delvis dekadenta reklammannen Don Draper i succéserien Mad Men, men han är också ambassadör för skatteplaneringsföretaget H&R Block. I augusti, 2015 sade Donald Trump att han ville stoppa det specifika företagets verksamhet genom att förenkla skattereglerna. H&R Block kommenterade då uttalandet med att man välkomnade alla initiativ för att förenkla skatteprocessen.  

I sin nya kommunikation vill H&R Block marknadsföra sig som det mest pålitliga alternativet för småföretagare som kämpar med bokföringen. I den första reklamfilmen från Fallon, uppmanar Jon Hamm tittarna att "spränga" skattehandlingarna.I en pressrelease betonar företaget att filmena inte ska ses som en reaktion på den nyvalde presidenten Donald Trumps utspel.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamMad MenReklamfilm

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.