Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dr. Alban visar hur han använder Meds för life-hacks

Publicerad: 26 juni 2020, 08:06

I veckan släpper nätapoteket Meds ett nytt kommunikationskoncept, utan Måns Zelmerlöw, men med Dr. Alban som visar hur han använder Meds som ett life-hack i vardagen.


Ämnen i artikeln:

MEDS

Nätapoteket Meds där den forne reklamprofilen Michael Storåkers är en av investerarna har legat lågt i kommunikationen hittills under coronakrisen. Enligt Kantar Sifos bruttosiffror, som främst täcker medieinvesteringar i traditionella medier, uppgick reklamköpen till en miljoner kronor mellan mars och maj.

Men i veckan släpper nätapoteket ett nytt kommunikationskoncept med 20 nya filmer på Youtube, en blandning av reklamfilmer och ”organiska” filmer som marknadsavdelningen med marknadschefen Marika Baltscheffsky i spetsen testar mot olika målgrupper.

 
Varumärket satsar också på utomhusannonsering under sommaren och konceptet går upp på 1600 affischer samt på bussar och kulturtavlor i Stockholm med omnejd.

Vid sidan av detta har Meds anlitat artisten, krogprofilen och den legitimerade tandläkaren Dr.Alban för att göra en Youtube-serie där han i omkring 20 filmer berättar om olika lifehacks Meds app ger honom. Filmerna är framtagna i samarbete med Calle Schulman och Good Enough Media som under förra året låg bakom de omtalade filmerna med Måns Zelmerlöw, även han delägare i Meds.

Enligt Marika Baltscheffsky började samarbetet när hon såg Dr.Albans Tegnell-version av ”Tio små moppepojkar” på Instagram tidigare i våras. Hon skickade ett direktmeddelande till artisten. Resultatet: ett 20-tal filmer  spelades i på Meds lager, utan manus.

– Det är viktigare än någonsin att inte trängas på gammel-apotek och speciellt nu när det är corona. Jag är glad att kunna sprida order om MEDS, säger Dr. Alban i en kommentar.

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MEDS

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.