Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Drabbande reklam om våld i nära relationer

Publicerad: 27 november 2012, 11:09

En stillbild från reklamfilmen.

Kampanjen från Polisen tar upp våld i nära relationer och vill uppmuntra till att fler brott anmäls och att mörkertalet minskar.


Ämnen i artikeln:

PolisenGranath Havas Worldwide

Förra året fick Polisen på nytt i uppdrag av regeringen att informera  allmänheten om brott i nära relationer. En upphandling genomfördes och  Granath Havas Worldwide vann uppdraget.

Kampanjen "Kom till oss"  börjar den här veckan och kommer att fortsätta under 2013. Syftet är  att uppmuntra så att fler brott anmäls och att mörkertalet minskar.  Kampanjen vänder sig både till utsatta och vittnen.

– Vi är stolta  över att vi fick förnyat förtroende men framförallt att åter får vara  med och arbeta med den här viktiga frågan. Det är en utmaning att  balansera anslaget och vi har lagt åtskillig arbete på just  målgruppsanalysen för att aldrig tala över huvudet på de som är utsatta,  säger Göran Berggard, projektledare på Granath.

I kampanjen  arbetar Polisen med print, radio och film. Just filmen ger polisen  bättre möjligheter att sprida informationen via sociala medier och på så  sätt få andra att sprida den vidare.

Allt leder in till  sajten polisen.se/komtilloss, där all information finns samlad om vad  man ska göra om man själv eller någon i ens närhet är utsatt.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.