Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DraftFCB gör sig av med Draft

Publicerad: 15 januari 2014, 16:24

Carter Murray, vd DraftFCB.

Interpublic-ägda DraftFCB har långt gångna planer på att göra sig av med Draft i namnet. Det är dock inte spikat vad byrån ska kalla sig efter detta.


Ämnen i artikeln:

DraftFCB

Källor till Adage gör gällande att Draft-delen försvinner i namnet DraftFCB.

Det  är inte klart om byrån ska heta FCB eller Foote, Cone &  Belding alternativt både och, men det mesta pekar ändå på att båda  delarna ska finnas med i den kommande logotypen, enligt Adage.

Tidningen rapporterar också att DraftFCB skickat in papper för att registrera FCB  i juli och liknande papper för registrering av Foote, Cone &  Belding så sent som i november.

Klart är att exekutive ordföranden Howard Draft ska fortsätta i sin nuvarande roll trots namnändringen, enligt Adage.

Han har inte velat kommentera Adage uppgifter annat än med följande:
–  Vi har tittat på varje del av vår byrå och varumärket under de senaste  fyra månaderna för att se vad vi kan göra för ytterligare förbättringar i  vårt erbjudande till kunder, anställda och prospekt. Det är inte  lämpligt att tala om interna diskussioner vid den här tidpunkten.

Foot,  Cone & Belding var namnet på en kreativ byrå som var DraftFCB:s  föregångare innan den sistnämnda gick ihop med Draft år 2006 och utsåg  Howard Draft till vd

Namnändringen kommer endast ett par månader  efter att Carter Murray tagit över som vd för DraftFCB efter Laurence Boschetto, som  tillträdde som vd år 2009.

DraftFCB:s verksamhet i Sverige lades ned vid slutet av 2011.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

DraftFCB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.