Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dramatens gerilla-aktivitet – Jenny Wilsons ansikte pryder statyer

Publicerad: 17 oktober 2018, 07:41

Foto: Pressbild

"Who's afraid of Jenny Wilson?" blir den första föreställningen under det nya formatet "Performance Concert". Under natten till måndag och tisdags genomfördes en speciell gerilla-aktivitet för att lyfta föreställningen.


Ämnen i artikeln:

Rippler CommunicationsReklamKampanjDramaten

Den 8 november har föreställningen "Who's afraid of Jenny Wilson?" premiär på Dramaten. Det blir den första föreställningen under det nya formatet "Performance Concert", som riktar in sig på dramatiserade konserter.

Föreställningen är en förlängning av artisten Jenny Wilsons album Exorcism från 2018 –skapad i sviterna efter den våldtäkt hon tidigare blivit utsatt för. "Who’s afraid of Jenny Wilson?" lyfter frågor som jämställdhet, ifrågasätter normer och är en universell berättelse om kvinnor och övergrepp.

För att marknadsföra föreställningen genomfördes under natten till måndag och tisdag en gerilla-aktivitet, där artisten Jenny Wilsons ansikte tagit över utvalda statyer i centrala Stockholm.

"Vi vill att aktiviteten ska vara en förlängning av föreställningen – där vi genom att sätta Jennys huvud på befintliga statyer vill ta plats i det offentliga rummet", skriver man i ett pressmeddelande".

Aktiviteten är framtagen i samarbete med Rippler Communications.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.