Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Drömrekryteringen blir ny vice vd på Storåkers

Publicerad: 2 september 2010, 07:53

Thomas Brenemark blir vice vd på Storåkers.
– Honom har jag velat ha länge, säger Pia Grahn Brikell, vd, om sin tunga nyrekrytering.


Ämnen i artikeln:

Storåkers McCannPia GrahnThomas Brenemark

truefalse

Storåkers vd Pia Grahn Brikell strålar i kapp med nye vice vd:n Thomas Brenemark. Foto: Björn Elgstrand.

Det slog ner som en skräll när Resumé avslöjade att Thomas Brenemark lämnade DDB i veckan för att gå till Storåkers McCann. Rekryteringen blev klar de ­senaste veckorna och bläcket har knappt torkat på papperet.

Men det var inte bara en ny byrå som lockade Thomas Brenemark. Det var även en ny position. Nu kan Resumé avslöja att vd Pia Grahn Brikell har rekryterat sin nye vice vd i Thomas Brenemark.
– Jag har haft det i min planering ett tag, att jag behöver en vice, säger hon.
– Storåkers McCann har ett väldigt bra år 2010 och vi har inlett flera nya samarbeten, däribland Max Hamburgare och 3. Nu fortsätter vi att utveckla vårt erbjudande, och det känns extra inspirerande att Thomas ska vara med och leda byråns utveckling med mig och vår ledningsgrupp.
Exakt vad vice vd-rollen innebär vill hon inte avslöja.
– Men han ska inte jobba med 3, säger Pia Grahn Brikell.

På DDB har Thomas ­Brenemark bland annat varit kundansvarig för Telia Bredband, Trygg-Hansa och Försvarsmakten.

Han har varit på DDB Stockholm sedan 2005. Före det var han strateg på varumärkesbyrån Rewir och har även en bakgrund inom kafé- och restaurangbranschen.
– Det är dags för en ny utmaning och Storåkers McCann har det senaste året haft en i det närmaste perfekt utveckling. Det känns otroligt inspirerande att kliva in i de planer som Pia Grahn Brikell har satt för byrån och Anne Årneby för koncernen, säger Thomas Brenemark.

Förutom sin roll som vice vd tar Thomas Brenemark också över projektledaren Lina Wättes kunder, Bonnieruppdragen och SEB. Lina Wätte börjar på F&B i slutet av september.

Över lag tror Pia Grahn Brikell att det blir mer personalförflyttningar när konjunkturen vänder. Alla spanar på alla för att rusta med de duktigaste medarbetarna.
– Man handplockar folk, så är det. Problemet är att de man verkligen vill ha ofta sitter fast på andra bra jobb. Så man får jobba smart och långsiktigt, säger Pia Grahn Brikell.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.