Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dubbla avhopp från Storåkers

Publicerad: 7 oktober 2009, 08:58

Två av reklambyrån Storåkers McCanns mest tongivande kreatörer Martin Marklund och Petrus Kukulski lämnar byrån. Enligt uppgifter till Resume.se har de inte kommit överens med byråns vd Pia Grahn Brikell.


Ämnen i artikeln:

Storåkers McCannPia Grahn BrikellPetrus KukulskiMartin Marklund

Petrus Kukulski och Martin Marklund. Foto: Tobias Rydergren/Stefan Borgius

Martin Marklund och Petrus Kukulski var kreatörerna som gjorde Teliareklamen. Ett uppdrag som Storåkers McCann tappade till DDB i somras.

De två gick på Berghs tillsammans 1997 och har jobbat tillsammans även utanför reklamvärlden. De ligger bakom MTV-figuren Jacko och humorprogrammet ”Godnatt jord” med apan Alejandro Fuentes Bergström.

Pia Grahn Brikell är vd på Storåkers McCann.
– Det stämmer att Martin och Petrus lämnar. Vi firade av dem förra veckan. De har jobbat på byrån i elva så det är inget konstigt med att de vill göra något annat.

Petrus Kukulski och Martin Marklund jobbade den senaste tiden mem McCanns nya bolag Verymuchlogo. Den byrån slogs sedan ihop med Storåkers i samband med att Pia Grahn Brikell tog över som vd.
– Det innebär att de inte jobbat så mycket med Storåkers kunder. Vi har 20 kreatörer på Storåkers idag och i och med tappet av Telia klarar vi oss utan att rekrytera nytt.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.