Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dubbla nomineringar för Forsman & Bodenfors i film craft

Publicerad: 19 juni 2018, 07:13

Forsman & Bodenfors kniper Sveriges enda nomineringar i Cannes Lions film-kategori. Men byrån har dubbla vinstchanser.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2018Volvo CarsReklamForsman & BodenforsUber

Efter en långsam gårdag börjar de svenska nomineringarna i årets Cannes Lions sakta men säkert trilla in.

När festivalen under morgonen presenterade de nominerade i en av de mest prestigefyllda kategorierna, film, fanns Forsman & Bodenfors vid två tillfällen.

Byrån nomineras dels för den hyllade kampanjen "Boxes" som man tagit fram för Uber i Sydostasien. Filmen är regisserad av Adam Berg och nämndes flera gånger när Resumé bad elva svenska kreatörer tippa potentiella vinnare. Som Resumé tidigare rapporterat har Forsman & Bodenfors dock tappat kunden efter att Uber valt att dra sig tillbaka från det sydostasiatiska området.

– Vi använde oss av lådor för att dramatisera trafiksituationen och lyfta många av de roliga, absurda och ibland jobbiga situationer man dagligdags hamnar i när man kör bil. Vi hintar också om behovet av en lösning på situationen där samåkning kan spela en viktig roll, berättade Esh Ponnadurai, marknadschef på Uber i Asian Pacific-området i samband med att filmen lanserades.

Den andra nomineringen får Forsman & Bodenfors för Volvo Cars-filmen "Moments". Kampanjen prisades tidigare i år vid Roygalan som årets bästa reklamfilm och har även vunnit silver i årets Epica.

– Vi bygger bilar för människor som bryr sig om andra människor. Även om olyckan inte är allvarlig, kan konsekvenserna ändå bli stora. Med den här kampanjen vill vi berätta varför vi tycker att säkerhet är så otroligt viktigt och få människor att stanna upp och tänka efter vad som är viktigt för dem, sa Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Cars Sverige när filmen presenterades.

Svårt att hänga med i alla Cannes Lions-nyheter? Uppdatera dig här.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.