Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dukas vd tar över Svenska Spel

Publicerad: 9 januari 2009, 10:16

Svenska Spels nya vd blir Meta Persdotter, vd för Duka.


Meta Persdotter.

Hon tillträder tjänsten den 1 februari.

– Svenska Spel är den ledande aktören på en marknad som står inför både förändringar och utmaningar. Det känns oerhört inspirerande att få uppdraget att leda ett av världens främsta spelbolag in i en mycket spännande framtid, säger Meta Persdotter i ett pressmeddelande.

Meta Persdotter har varit vd för Duka i två år. Hon har även ett förflutet som marknads- och försäljningschef på Stadium, och hon har arbetat tio år inom IKEA, bland annat som chef för varuhuset i Kungens kurva.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Meta Persdotter som Svenska Spels nya vd. Hon har en gedigen bakgrund inom handeln och en bred erfarenhet av att utveckla såväl organisationer och individer som kundmöten och olika konsumentinriktade affärsverksamheter. Dessa erfarenheter i kombination med utmärkta personliga ledaregenskaper kommer att vara mycket värdefulla för Svenska Spel, säger Svenska Spels ordförande Margareta Winberg.

Svenska Spels tidigare vd Jesper Kärrbrink blev ny vd för Eniro i fjol.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.