måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dundervecka för Dedicate med två storkunder

Publicerad: 4 juni 2013, 10:42

Helena Wallskog, vd för Dedicate

Inom loppet av några dagar valde både DB Schenker Sverige och Andreas Stihl Norden Göteborgsbyrån Dedicate. Nu siktar byrån på att växa.

Ämnen i artikeln:

Dedicate

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


– Vi är jätteglada. Det är alltid pirrigt att vara en del av långa urvalsprocesser, men nu känns det väldigt bra. Arbetet är redan igång på båda fronter och vi arbetar med människor som gör jobbet väldigt roligt, , säger Helena Wallskog, vd för Dedicate.


DB Schenker har genomfört en långtgående pitch, där kundreferenser var en central del av beslutsunderlaget. Andra centrala faktorer i upphandlingen var påvisad kreativitet, strategisk kompetens, låg personalomsättning, stabil ekonomi och ett digitalt erbjudande.

Nu blir Dedicate huvudbyrå på den svenska marknaden och kommer att arbeta med allt från varumärkesutveckling till miljökommunikation och ombudsprofilering samt olika kampanjer för deras olika målgrupper, dotterbolag och divisioner. Uppdraget omfattar både B2B och B2C kommunikation.

– Jag är glad över att vi hittade en så komplett aktör, där allt finns under samma tak. Inte minst viktigt är det att de har förståelse för vår affär och ett strukturerat arbetssätt, säger Tomas Carlström, kommunikationschef för DB Schenker i Sverige.

Även Stihl har valt att samarbeta med Dedicate efter en pitch mellan tre reklambyråer. Uppdraget gäller för hela Norden, även de danska och norska marknaderna. Utöver skogs- och trädgårdsredskap från Stihl finns också varumärket Viking som i huvudsak marknadsför trädgårdsredskap.
Signifikativt för företaget är att man bara säljer sina produkter via den servande fackhandeln, där kunskap om produkterna och servicenivå är viktiga argument.

– Det var ett tufft val, men till slut vägde det över till Dedicates fördel. Deras kreativitet och strategiska kunnande kommer att bli viktiga framgångsfaktorer i vår fortsatta utveckling. På byrån är det givetvis mungiporna upp. Självförtroendet är på topp och den känns skönt att få arbetsro efter tiden av väntan på resultaten. Men det blir knappast lugna gatan framöver, säger Kjell Svensson Nordenchef för Stihl.

Dedicates vd Helena Wallskog ser nu med stor tillförsikt på fortsättningen av 2013.

– Det blir initialt en fantastisk höst och vi på Dedicate kommer successivt att bli fler. Vi har verkligen fått ett drömläge.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev