Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dustins snabba filmer

Publicerad: 15 september 2010, 14:19

I förra veckan kunde Resume.se avslöja att teknik- och hemelektronikjätten Dustin tiodubblar sitt konto för tv-reklam under 2010. Här är filmerna som ska sätta Dustin på kartan, inom kort börjar de gå i TV, med start i Danmark. Bakom konceptet står Ogilvy.


Ämnen i artikeln:

OgilvyBjörn Ståhl

Filmerna, två till antalet, börjar gå i Danmark i nästa vecka, för att senare rulla även i Sverige och Norge och är gjorda av Ben Whetley som jobbar på Blink i London – aktuell med den uppmärksammade långfilmen Down Terrace. Ben Whetleys signum har blivit att göra reklamfilm i en enda tagning, och så har han gjort även här.

Budskapet i filmerna är att Dustin är snabba - snabba på leverans, nyheter, logistik, installation, och därav payoffen i filmerna: "Tur att allt inte är lika snabbt som Dustin".

Dustin vänder sig både mot konsument och företag, och satsar därför på en film i hemmiljö och en på en arbetsplats. Dessa kompletteras med flera produktinriktade 15 sek filmer.

Varför valde ni att jobba i England?
– I det här fallet ville vi jobba med Ben därför att vi visste att han skulle hantera manusen på ett bra sätt. Dessutom ska ju filmerna gå i flera nordiska länder och då får det varken se svenskt, norskt eller danskt ut. England är neutralt och bra för oss nordbor, säger Björn Ståhl, cd på Ogilvy.

Läs mer om Dustins reklambombning av Norden här.

Fakta

Arbetsgrupp:
Marknadsdirektör: Stefan von Stein
Marknadsplannerare: Anders Lundgren
Copy: Jonas Åkerlind
AD: Jenny Ström, Richard Baynham
CD: Björn Ståhl
Projektledare/produktionsledare: Mona Toofani
Byråproducent: Markus Ahlm/Colony
Produktionsbolag: Blink London
Regissör: Ben Wheatley
Producent: Clair Jones

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

OgilvyBjörn Ståhl

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.