söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dylans exklusiva spelning för Wikingsson i svenska kampanjen

Publicerad: 13 oktober 2016, 12:35

Fredrik Wikingsson fick uppleva Bob Dylan.

Bob Dylan är årets litteraturpristagare. För två år sedan fick medieprofilen Fredrik Wikingsson se honom live – helt ensam.

Ämnen i artikeln:

Bob DylanFredrik WikingssonDoe Blomberg GottbergPaf

FT

Fredrik Thambert


Valet av Bob Dylan som Nobelpristagare i litteratur har väckt en flod av reaktioner – övervägande positiva – under dagen. Men programledaren Fredrik Wikingsson, som vid flera tillfällen har berättat om sin kärlek till artisten, verkar inte nämnvärt berörd (?):

— Fredrik Wikingsson (@fwikingsson) 13 oktober 2016JAG KUNDE INTE BRY MIG MINDRE

Det blev han däremot för två år sedan då han medverkade i kampanjen "Experiment ensam" för spelbolaget PAF. I ett Youtubeklipp fick vi följa med när han fick uppleva en Dylankonsert, helt solo.

I en intervju med Resumé berättade Fredrik Blomberg, creative director på byrån Doe Blomberg Gottberg, om hur de sydde ihop det uppseendeväckande experimentet.
– När vi hade fått bekräftat att Bob Dylan hade tackat ja, så ringde Anders Helgesson (regissör, reds. anm.) mig, ivrigt påhejad av Fredrik i bakgrunden. Fredrik sa, se för fan till att jag blir den personen. Men det var inte speciellt svårt att övertala oss. Det var en extra dimension att ta in honom med tanke på hur besatt han är av Bob Dylan – det gör projektet ännu mer speciellt, berättade han.

Filmerna från Experiment Ensam är numera borttagna från den ursprunliga Youtube-kanalen. Men klippet med Dylan och Wikingsson går fortfarande att leta upp (se nedan). Enligt Paf:s Sverigechef Johan Landgren varsyftet med serien att differentiera spelbolaget i förhållande till sina konkurrenter samt skapa nyfikenhet och engagemang kring Paf.
– Filmerna som släppts hittills har haft sidvisningar på över 700 000, men i samband med inspelningen av Dylans experimentet fick vi ett enormt genomslag både lokalt och internationellt. Det var inte väntat och inte heller att det kom innan avsnittet sänds, sa han till Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev