Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

E-Type blir ansiktet utåt för nya Blocket Utbildning

Publicerad: 16 september 2019, 11:46

Trots att E-Type ville bli popstjärna pluggade han juridik i tre terminer. Nu blir han ansiktet utåt för Blockets nya affärsområde Blocket Utbildning och får bannor från sin pappa om att det är dags att utbilda sig.


Ämnen i artikeln:

ReklamBlocket

I våras lanserade Blocket två nya affärsområden i Blocket Utbildning och Blocket Resor. Målet med den förstnämnda satsningen är att användarna ska få hjälp att välja rätt yrkesutbildning, kurs eller program.

Nu blir artisten Martin "E-Type" Eriksson ansikte utåt för Blocket Utbildning. Blocket har valt E-Type eftersom han har erfarenhet från att välja fel utbildning. Innan han slog igenom pluggade han nämligen tre terminer på juristprogrammet. I kampanjen figurerar även E-Types pappa Bo Eriksson, mångårig programledare för Vetenskapens Värld i SVT.

– Pappa har alltid stöttat mig i min dröm om att bli popstjärna, men när jag började bli ett par år äldre än andra med samma dröm var jag nära på att ge upp. Jag började på juristlinjen istället, men det var aldrig min grej. Det slutade med att jag hoppade av efter 1,5 år och återgick till musiken. Det är ett beslut jag aldrig har ångrat, berättar E-type i ett pressmeddelande.

Enligt en studie från Blocket Utbildning och Kantar Sifo påverkas var fjärde ung av sina föräldrar när det kommer till att välja utbildning. Så många som 17 procent uppger också att deras föräldrar försäkt påverka yrkes- och utbildningsvalet.

– Gör inte som han E-type och plugga juridik i 1,5 när du egentligen är intresserad av andra saker. Till slut landar du i vad just du vill plugga och ägna ditt liv åt. Och om du inte gör det kan du alltid vidareutbilda dig. Livet blir roligare om du pluggar och arbetar med det just du är intresserad av, säger Martin "E-type" Erikson.

Bara för några veckor sedan syntes E-Type i en "vanlig" Blocket-kampanj där han bytte sin dieselslukande bil mot en modernare elbil.

– Att välja yrkesinriktning och karriär börjar ofta med att gå rätt utbildning. Med den nya sajten Blocket Utbildning vill vi göra processen enklare och få fler att följa sina karriärdrömmar, oavsett ålder eller tidigare erfarenheter. Samarbetet med E-type speglar detta på ett roligt och avdramatiserat sätt, säger Linda Fors, projektledare för Blocket Utbildning.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamBlocket

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.