tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Edelman Deportivo öppnar kontor i London

Publicerad: 2 mars 2017, 09:52

Edelman Deportivos grundare.

Foto: Pressbild

Edelman Deportivo öppnar upp kontor med 70 anställda i London. "Det ska bli fantastiskt att vårt samarbete till nästa steg", säger Toby Gunton, operativ chef för Edelman Deportivo UK.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerMattias RongeEdelman

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


2014 köpte Edelman-koncernen upp den svenska PR-byrån Deportivo. Nu förstärker de samarbetet genom att öppna upp ett gemensamt kontor i London. Från och med idag kommer 70 planners, kreatörer, content-specialister, designers, uppfinnare och utvecklare arbeta tillsammans på Edelman Deportivo London.

– Edelman Deportivo har utvecklats till att bli en av de mest innovativa byråerna i världen och vi har haft förmånen att arbeta allt närmare varandra. Det ska nu bli fantastiskt att ta vårt samarbete till nästa steg och att officiellt introducera deras energi, kreativitet och arbetssätt för Edelmans kunder i UK, säger Toby Gunton, operativ chef för Edelman Deportivo UK.

Deportivos grundare Mattias Ronge, Stefan Ronge och Anders Hallén kommer få roller inom den nya organisationen och lägga halva sin arbetstid på London-kontoret. Mattias Ronge som styrelseordförande och creative strategist, Stefan Ronge som chief creative officer och Anders Hallén som chief innovation officer.

– Det är rätt otroligt. Att vår lilla byrå blev uppköpta av Edelman med 6 000 medarbetare och att de ett par år senare värdesätter oss så högt att de lanserar vårt varumärke vid sidan om sitt eget, på en så betydelsefull marknad som Storbritannien? Våra 40 medarbetare ska vara väldigt stolta över vad de åstadkommit för det är nog rätt unikt, säger Mattias Ronge.

Edelman Deportivo tog nyligen plats på reklammagasinet AdAges prestigefulla A-lista som "Creativity innovator standout" och utnämndes av Contagious till den bästa och modigaste byrån i världen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev