Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter 85 år med Svenska Spel: Unibet tar över sponsringen av Allsvenskan

Publicerad: 28 juni 2018, 08:57

Foto: Anders Henrikson

Under förmiddagen avslöjade Fotbollskanalen att Unibet tar över sponsringen av Allsvenskan och Superettan i fotboll från och med 2020. Avtalet är värt 780 miljoner kronor över sex år.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelReklamAllsvenskanSvensk Elitfotboll

Sedan den nya lagen gällande spelbolag som vill verka i Sverige klubbades igenom har det spekulerats i vad de nya reglerna kommer få för inverkan på statliga Svenska Spel. Lagen, som träder i kraft den 1 januari 2019, kommer bland annat att öppna upp för helt nya marknadsföringskanaler för de spelbolag som innehar licens på den svenska marknaden.

Så sent som för två veckor sedan lyfte Resumé frågan om vad som kommer hända med Svenska Spels sponsring av Allsvenskan och Superettan när sponsringsmöjligheterna öppnar upp sig för de utländska spelbolagen.

Och nu avslöjar Fotbollskanalen att Unibet tar över sponsringen av de två ligorna från och med säsongen 2020. Avtalet, som sträcker sig över sex år med option på sex år till, innebär att Svensk Elitfotboll, som representerar klubbarna, bryter med Svenska Spel efter 85 års samarbete. Avtalet är värt minst 780 miljoner kronor över de sex åren.

– Vi har hela tiden velat jobba med svensk idrott, nu kan vi det och det är ett historiskt avtal på sex år med en option på sex år till. Det är utan tvekan en av de största satsningarna på svensk idrott, säger Dersim Sylwan som är General Manager för Kindred i Sverige till Fotbollskanalen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.