Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter brakförlusten – Intellecta ser ljust på fjärde kvartalet

Publicerad: 13 december 2012, 11:14

Richard Ohlson, Intellectas styrelseordförande

Foto: Björn Elgstrand

Intellecta gjorde en brakförlust under tredje kvartalet 2012. Nu prognosticerar bolaget en kraftig resultatförbättring på nio till tolv miljoner kronor för Q4 2012 jämfört med föregående år.


Ämnen i artikeln:

Intellecta

Resumé har tidigare rapporterat om hur Intellecta blöder ekonomiskt. Under tredje kvartalet i år gjorde bolaget en brakförlust på 66,2 miljoner kronor.

Kort därefter annonserade koncernen kraftiga nedskärningar. Bland annat avvecklar man Hilanders verksamhet i Malmö. Nu tror koncernen på en ljusare utveckling under årets sista kvartal.

Resultatförbättringen för Intellecta före engångsposter beräknas ligga i spannet mellan nio och tolv miljoner kronor jämfört med  motsvarande period i fjol. Ebita-resultatet för Q4 2012, före engångsposter, beräknas till mellan tre och sex miljoner kronor, jämfört med minus 6.1 miljoner i fjol.

I ett pressmeddelande skriver koncernen att resultatförbättringen inleddes redan under det tredje kvartalet och tyder på att kostnadsbesparingarna och ett intensifierat säljfokus, gett direkta resultat.

Vidare återger Intellecta en mer realistiskt syn på 2013:

"Marknaden förändras i snabb takt mot digitaliserad kommunikation och Intellecta har därför gjort en grundlig genomlysning av dotterbolagens nuvarande marknadsposition, potential för framtida tillväxt och intjäning, samt av kompetenser och resurser.", skriver Intellecta i pressmeddelandet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Intellecta

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.