Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter byråavhoppet – får jobb av regeringen

Publicerad: 30 april 2012, 07:06

Pär Bergkvist.

Foto: Emmeli Prevorsek.

För en månad sedan kom beskedet att byrån Hilanders Kitchen läggs ner. Då hade vd:n Pär Bergkvist redan hoppat av. Nu har han blivit utvald av jordbruksministern att sätta svensk mat på världskartan, skriver DI.


Hilanders Kitchen tappade flera nyckelpersoner, och  spiken i kistan blev när vd:n Pär Bergkvist hoppade av i januari. Bolaget har lagts ner, och verksamheten med de sex personer som arbetat där,  uppgår i Hilanders.

Pär Bergkvist blev rikskänd efter när han på ett år åt sig igenom lyxrestauranger på tre kontinenter med sammanlagt 100 stjärnor i Guide Michelin.

Nu blir han i stället konsult och marknadsansvarig på Jordbruksverket som tillsammans med Visit Sweden och Livsmedelsverket ska dela på ansvaret för konceptet Matlandet Sverige, skriver Dagens Industri. Det hela går ut på att göra svensk mat känd utomlands. I budgeten har regeringen tillsatt 160 miljoner kronor 2012.

Pär Bergkvist är även chefredaktör för den nya tidningen Magasin Måltid.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.