Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter Foppa-tofflan – nu satsar hockeylegendaren på flip-flops

Publicerad: 17 augusti 2015, 14:23

Minns ni Foppa-tofflan? Nu satsar hockeylegendaren Peter "Foppa" Forsberg på brasilianska sandaler och han tar hjälp av flera idrottsprofiler i marknadsföringen.


Efter hockeykarriären satsar Peter Forsberg på ett liv som affärsman. Tillsammans med sin sambo tar han nu upp kampen med sitt gamla skomärke Cros, vars skor blev allmänt kända som "Foppa-tofflan". Satsningen på försäljningen av flip-floptofflorna Ipanema och Rider görs i parets gemensamma bolag Salice Distribution.

De brasilianska sandalermarknadsförs med en udda video på nätet, där hockeystjärnan tar hjälp aden förre skidhjälten Gunde Svan, tennisprofilen Jonas Björkman och fotbollsspelaren Kevin Walker.

– Vi hade jätteroligt när vi spelade in reklamfilmen i en studio här i Stockholm. Jag fick med mig regissören Camilo Altera, som jag jobbat med när vi gjorde reklamfilmer för Svenska Spel, så jag är jättenöjd. Han är fantastisk, säger Peter Forsberg till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.