Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter globala uppdraget för Scania – så går TBWA

Publicerad: 17 augusti 2016, 12:06

Avtalet som TBWA tecknade med Scania i fjol sträcker sig över tre år.

Foto: Pressbild

I fjol sommar fick TBWA sitt första globala uppdrag, genom kunden Scania. Men byråintäkten och resultatet ligger i princip kvar i linje med verksamhetsåret 2014.


Ämnen i artikeln:

TBWA

Under 2015 minskade omsättningen till 65,2 (73,0) miljoner kronor, samtidigt som lönsamheten med liten marginal i stort sett är oförändrad. För fjolåret slutade rörelseresultatet på 5,1 (5,3) miljoner kronor.

Än så länge har uppdraget för Scania, som innebär att utveckla ett globalt koncept för bolagets lastbilar, alltså inte lyft TBWA. Samtidigt har de fått fler tillskott i kundportföljen, i form av Norska Posten/Bring, Stockholm Gas och K-Rauta.

När Resumé intervjuade byråns vd Kalle Widgren i samband med att de vann Scania som kund i fjol, visste han inte om det nya uppdraget skulle innebära några nyrekryteringar.

Efter att bokslutet blivit offentligt går det dock att konstatera att så inte blev fallet – i alla fall inte under 2015. Då arbetade 25 personer på TBWA, vilket är lika många som under 2014.

TBWA ser med tillförsikt på framtiden.

"En fortsatt hög nivå på de jobb som lämnar byrån i kombination med de nya uppdragen är bidragande orsaker till att början på 2016 ser lovande ut", skriver de i sin årsredovisning.

TBWA ägs till 51 procent av TBWA International Holdings, som i sin tur ägs av Omnicom. Resterande andel delas av Rienda Investment Ltd (38 procent), WatWid Partners AB (8 procent) och A.Molnar AB (2 procent).

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

TBWA

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.