Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter hatstormen mot Jimmy Durmaz – Fulfiltret-appen relanseras

Publicerad: 26 juni 2018, 14:47

Foto: Pressbild

2015 uppmärksammades Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän nätmobbing genom att lansera appen Fulfiltret. Efter hatstormen mot Jimmy Durmaz kommer den fram på nytt.


Ämnen i artikeln:

LänsförsäkringarStendahlsReklamKampanj

I samband med helgens hatstorm mot fotbollsstjärnan Jimmy Durmaz, relanserar nu Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän Fulfiltret-appen på nytt. Den såg sitt ljus första gången 2015 då den uppmärksammade nätmobbing genom att snällsäkra tangentbordet och autokorrigera elaka och kränkande ord.

Den nya versionen är uppdaterad med ord som "terroristsvin, talibanjävel, gorilla, skäggapa, landsförrädare, pack och inavel". Ord som förekommit i Jimmy Durmaz Instagram-flöde.

"Rasism hör inte hemma i fotboll. Omvänd hatet till kärlek och ladda ner FulFiltret för ett rasismfritt tangentbord. Vi uppdaterar just nu appen med några av årets fulaste ord. Ha ett fortsatt fint VM så ses vi på Gothia Cup i juli. #turnhatetolove", skriver Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän på sin facebook-sida.

För att förebygga näthatet har även hemsidorna fulfiltret.com och misslyckad.se lanserats. Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän har planer på att driva ytterligare projekt med samma agenda senare i höst.

Initiativet är framtaget i samarbete med Stendahls.

Klipp på initiativet hittar du här:

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.