Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter köpet: Momentum drar ned

Publicerad: 4 februari 2014, 09:50

Jens Krona

Foto: Pressbild.

Uppgifter till Resumé gör gällande att ett antal personer får lämna Momentum efter att Anders Collin och Markus Näslund köpt loss byrån från MCann. Ad:n tillika förre Shouts förre delägare, Jens Krona, är en av dem som lämnar. – Det är inga hard feelings, utan det handlar bara om ekonomi och att jag var sist in, säger han.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WestermanMomentum

Uppgifter till Resumé säger att Göteborgsbyrån Momentum drar ned på sin personal.

Byrån har nyligen köpts loss från McCann av projektledaren Anders Collin och cd:n Markus Näslund.

Meriterade ad:n Jens Krona är en av dem som blir av med jobbet.

Han fick beskedet i förra veckan.
–  Jag älskar verkligen de här människorna. Men det är ju inte så konstigt  att man får lämna när vi har haft dåliga siffror, nya ägare och jag är  sist in, säger han.

Momentum hade en omsättning på 47 miljoner kronor  räkenskapsåret 2010, året efter sjönk den till drygt 40 miljoner kronor  och året efter sjönk den ytterligare till strax över 38 miljoner  kronor.

Finansnettot gick från plus 4,3 miljoner till en förlust på  drygt 2 miljoner kronor 2011 och en förlust strax över 3 miljoner kronor  under 2012.

Företagets bokslut för 2013 är inte klart ännu.

Resumé har sökt både Anders Collin och Markus Näslund som har bett om att få återkomma.

Resumé  har tidigare berättat att McCann-gruppens koncernchef Fredrik Westerman  inte såg tillräckliga synergieffekter mellan MRM, Momentum och McCann  Stockholm.
”Som en del i omstruktureringen finns det ingen större idé att ha kvar bolaget”, sade han till Resumé i början av januari.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Fredrik WestermanMomentum

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.