Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Efter Lemmys bortgång – nu syns han i kampanj för Valio

Publicerad: 8 januari 2016, 11:22

Lemmy i nya Valio-reklamen.

Foto: Youtube

Mejeriföretaget Valio spelade in mjölkreklam frontad av Motörhead-sångaren Lemmy bara en månad innan hans bortgång. Nu publiceras hyllningskampanjen gjord av Hasan & Partners.


Ämnen i artikeln:

Valio

Det var den 28 december som Motörheads sångare Ian Fraser "Lemmy" Kilmister avled i cancer, bara 70 år gammal. Bara en månad tidigare besökte han Finland, där han spelade in en reklamfilm med finska mejerijätten Valio. Inspelningen gjordes i Maunula, nära Hartwell Arena, där Motörhead senare under kvällen höll en konsert. Resultatet kan nu ses på Youtube och uppmärksammas idag av flera av världens medier.

Enligt Valio har man varit i kontakt med bandets management som godkänt versionen av reklamfilmen.

– Det här var vårt magiska ögonblick med den äkta rock’n roll kungligheten och vi är oerhört stolta och glada över att nu dela den med världen – som en passande hyllning till the one and only Lemmy, skriver Valio på sin sajt.

Reklamfilmen är en remake av en ikonisk finsk reklamfilm gjord 1990 för Dairy Nutrition Council i Finland. Hasan & Partners har stått för produktionen. Markus Virpiö är regissör.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Valio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.